DAX: de stieren vertrouwen het nog niet

De toonaangevende Duitse beursgraadmeter komt amper van zijn plaats. De douane-confrontatie tussen de VS en China is begonnen. Maar de beleggers op de Duitse beurs laten dat relatief koud. De Dax blijft op het niveau van de vorige dag.

In de Verenigde Staten werden in juni 213.000 nieuwe banen gecreëerd. Dat was iets meer dan verwacht. Economen hadden slechts een toename van 195.000 banen voorspeld. Het gemiddelde uurloon steeg met 0,2 procent. Verrassend genoeg steeg de werkloosheid echter tot 4,0 procent.

Dow worstelt met de 200-daagse lijn

De cijfers gaven Wall Street een korte boost voorbeurs. De futures werden licht positief. Al met al is het echter onwaarschijnlijk dat de Dow er niet uitkomt. Op donderdag was de US Blue Chip Index 0,7 procent gestegen, waarmee de belangrijke 200-daagse lijn van 24.344 punten werd overwonnen.

De Dax draaide kort naar de plus, maar komt nu weer ter plaatse. Beleggers zijn verscheurd. Aan de ene kant hopen ze op een beperking van de Amerikaanse tarieven voor Europese auto’s. Aan de andere kant escaleerde het tariefgeschil tussen de VS en China. Nadat de Amerikaanse tarieven op Chinese invoer van goederen ter waarde van $ 34 miljard in werking waren getreden, keerde de regering in Beijing terug met vergelijkbare tegenmaatregelen.

Puur technisch gezien is de 12.500er zone belangrijk: Hierboven de is de weg vrij naar 12.600 tot 12.650 punten. Onder 12.500 punten, aan de andere kant, moet een andere drift in het bereik van 12.420 / 30 punten worden verwacht, mogelijk lager.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling.  U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.