DaX: hoop op een ommekeer dinsdag

Na de “Black Friday” staat de Dax verder onder druk. Vanuit een statistisch oogpunt is er echter een goede kans op een echte ommekeer op “Turnaround Tuesday“.

De statistieken zijn duidelijk: een eerste uitverkoop op “Black Friday” wordt vaak gevolgd door een tweede na het weekend. Dit komt vooral door de particuliere beleggers, die – onrustig door de berichtgeving in de media – in paniek raken en verkopen.

De handelsdag met de beste signalen voor een positieve sentimentverandering is en blijft dinsdag. Vaak gebruiken de pro’s na dalende prijzen op vrijdag en maandag dinsdag voor re-entry – de markt is aan het opduiken. Vandaar de bijnaam ” Turnaround Tuesday “.

De beste dag van de week om te beleggen is dinsdag. Van de 16 dinsdagen van dit jaar is de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500, 14 maal gestegen en leverde tezamen een rendement op van 9%. De andere dagen van de week leverden aanzienlijk minder winst op.

Is het ergste achter de rug?

Tot dusver lijken de markten dit vertrouwde patroon te willen volgen: de Dax komt na de daling van twee procent op vrijdag aan het begin van de week, aanvankelijk onder druk. Tot 12,323 punten, het daalt in de vroege handel. De eerste test van de belangrijke steun boven 12.300 punten was dus positief.

Tegen de middag kan de Dax een deel van deze verliezen goedmaken, de voorlopige daghoogte is 12.380 meter. Maar alleen het sluiten van de gigantische gat op 12.424 punten zou de grootste druk van de Duitse beursgraadmeter wegnemen.

De 12.000 moet houden!

Als de Dax, onder de 12.300-punt zakt dan is er nog steun te vinden op 12.000 punten, op de steunlijn van de negenjarige opwaartse trend van de huidige bull markt. “Het zou zeer fataal zijn als deze steun zich niet houdt”, aldus de technische analisten van HSBC Trinkaus.

De relatieve zwakte na de neerwaartse beweging vanmorgen suggereert dat “de laag” van de huidige beweging nog niet bereikt is Hoewel een gap-closing in het bereik van 12,420 / 30 punten niet kan worden uitgesloten, is het ook denkbaar om direct in het bereik 12,280 / 90 punten te gaan.

Bullish is het korte-termijngrafiekbeeld opnieuw ten noorden van 12.470 tot 12.500 punten. Tot die tijd blijven de neerwaartse risico’s domineren.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling.  U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.