DAX: hoop op het vakantie-effect

De euforie over de nieuwe ontwikkelingen in Italië is weer verdwenen. Een nieuwe stimulans zou nu het vakantie-effect kunnen brengen. Wall Street, het hart van de mondiale financiële markten, rust vandaag. De beurzen in New York zijn gesloten. De Amerikanen herdenken op “Memorial Day” de slachtoffers in de oorlogen voor hun land.

Op deze dagen profiteren de Dow Jones & Co. meestal van het “vakantie-effect”: de dagen na Memorial Day zijn traditioneel bullish , volgens de befaamde Stock Trader’s Almanac . Het is goed mogelijk dat de DAX, die het vandaag zonder impulsen van ‘s werelds belangrijkste beurs vandaag moet doen, dinsdag een nieuwe boost krijgt.

Een dergelijke boost zou ook heel belangrijk zijn, omdat de sterke initiële koerswinsten van maximaal 1,1 procent tot 13.041 punten opnieuw afbrokkelen. Het voorlopige dag-laag is 12.955 punten.

Nu moeten kopers weer in de markt stappen om het positieve scenario niet in gevaar te brengen en het risico van een neerwaartse uitbraak te voorkomen. Een slot boven de dagelijkse hoogtepunten van donderdag en vrijdag (13.006 / 13.006) zou een positief signaal zijn en de weg vrijmaken naar 13.200 punten.

Een waarschuwingsteken is echter de ” bearish engulfing” in de weekgrafiek: de rode kaars van vorige week sluit volledig het kaarslichaam van de witte kaars van de vorige week in.

Ook in Italië is de euroforie vrij snel verdwenen. Na eerste winst van 2% in de FTSE MIB, werd de Italiaanse referentie-index zelfs licht negatief. Experts waarschuwen voor een meer stemmen voor de populistische partijen.

“Gezien de grote slaagkansen van de Lega bij nieuwe verkiezingen, hebben de spanningen binnen de valutazone waarschijnlijk alleen maar uitgesteld”, zei econoom Ralph Solveen van Commerzbank. De euro valt terug nadat een eerste winst tot $ 1.1728, en is nu ruim onder de $ 1.17.

Olieprijs blijft dalen

Op de grondstoffenmarkten blijven de olieprijzen sinds woensdag flink dalen. Er zijn nog steeds signalen in de markt voor een hogere ruwe-olietoevoer als trigger – Rusland en Saoedi-Arabië, vooraanstaande oliestaten, hebben hogere productievolumes beloofd.

De dalende olieprijs drukt de inflatieverwachtingen, wat ook tot uiting komt in de recente scherpe daling van het rendement op tienjaars Amerikaanse staatsobligaties.

De goudprijs glijdt opnieuw aan het begin van de week onder het merkteken van $ 1.300. Momenteel staat het troy ounce genoteerd op iets minder dan $ 1.296.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.