DAX in wachtmodus

Vanwege de onzekerheid over Italië en het gevreesde handelsgeschil tussen de EU en de VS, blijven beleggers voorzichtig. De DAX begon vlak aan de handel. Een hernieuwde dreiging van de Amerikaanse president Trump zet de auto-aandelen onder druk.

Na de sterke rally op woensdag houden beleggers hun kruit droog. De Dax begon iets in de plus maar werd snel negatief. Momenteel is de Duitse leidende index 0,5 procent lager. Het maandelijkse saldo is wel positief. Dankzij de sterke eerste helft van de maand staat de Dax in mei op een winst van 1,4 procent.

De Amerikaanse beurzen maakten de verliezen. De Dow sloot 1,3 procent hoger op 24,667 punten. De bredere S & P 500 won ook ongeveer 1,3 procent.

Fantastisch klimaat in China

De markten stegen ook in Azië. De Japanse Nikkei-index steeg met 0,4 procent. De MSCI-index voor Aziatische aandelen buiten Japan steeg met 0,7 procent. Verrassend goede economische gegevens kwamen uit China waren daar debet aan. Het industriële sentiment blijft verbeteren. De inkoopmanager PMI-index bereikte 51,9 punten, het hoogste niveau in acht maanden.

Geen nieuwe verkiezingen in Italië?

De afnemende vrees voor nieuwe verkiezingen in Italië heeft beleggers enige aanmoediging gegeven. “In Italië is alles weer mogelijk – van een overgangsregering met snelle verkiezingen tot een populistische regering,” zei Thomas Altmann van de vermogensbeheerder QC Partners. Veel beleggers zijn daarom “overgestapt van paniek naar afwachtende modus”.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.