Dax komt niet op stoom

De Dax beweegt nauwelijks, ook omdat de meeste beleggers hun kruit droog houden in aanloop naar het rentebesluit van de Fed.  Er is een ingetogen sfeer op de beursvloer.

Over het algemeen beweegt de Duitse leidende index binnen een nauwe bandbreedte. De dag hoog was 12,395 punten vroeg in de ochtend, de dag laag op 12,337 punten. Sindsdien is de index aan het wegkwijnen.

Beleggers hebben dus een vergelijkbaar beeld als in de voorgaande dagen. De aandelenmarkten over de hele wereld wachten met spanning op de rentebeslissing van de Amerikaanse Federal Reserve – en tegen die tijd houden ze hun kruit droog. Ook op Wall Street is er weinig beweging.,op de Aziatische markten was wel enige vuurwerk.

Vanaf 20:00 CET zal Fed-voorzitter Jerome Powell het rentebesluit van de Fed bekendmaken. Het is van cruciaal belang hoe de toekomstige rente van de monetaire autoriteit er in de toekomst uit zal zien . De markten verwachten dat de belangrijkste rentevoet zal stijgen tot tussen de 2,00 en 2,25 procent. Het zou de derde renteverhoging dit jaar zijn, een andere in december wordt ook als waarschijnlijk beschouwd.

“Er zijn tekenen dat de Amerikaanse economie nog steeds op een paar meer renteverhogingen verwerken kan : het consumentenvertrouwen ligt dicht bij all-time highs, de economie sterk groeit en de arbeidsmarkt is booming”, schreef Commerzbank analist Esther Reichelt in een reactie.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling.  U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.