DAX: krachtig herstel na steun

In Italië zijn er geen nieuwe verkiezingen – die zorgen voor een sterke herstelrally op de Europese beurzen. De markt blijft acuut sentimentgedreven. Dit sentiment kan bijna elk uur veranderen, daarom is de markt momenteel alleen interessant voor korte termijn beleggers.

De stijging sinds de bodem heeft nog steeds het karakter van een corrigerend herstel in de bovenliggende neerwaartse momentum.

Gisteren hadden we u gewaarschuwd:

“Tot die tijd blijft het bearish (down) -scenario favoriet met een nieuwe downswing in het bereik van 12.500 tot 12.550 punten, mogelijk veel lager. Boven 12.880 punten zou het technisch beeld aanzienlijk beter worden.”

De DAX tikte inderdaad een dieptepunt van 12.547 punten. Vanochtend is de index alweer met 200 punten gestegen. De daling zet echter niet door en het sterke herstel naar de belangrijke weerstand op 12.750 punten op de korte termijn is duidelijk positief, hoewel er geen beslissende slag (12.750 en in het bijzonder 12.805!) werd geslagen.

Long positie

Wij hebben met ons systeem de short positie gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.