DAX kronkelt door de dag

De toon tussen de VS en Europa wordt woensdag steeds ruiger in het handelsgeschil. Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben bijvoorbeeld opgeroepen Europese bedrijven niet te straffen voor het zakendoen met Iran. Opnieuw werd de terugtrekking van de VS uit de nucleaire deal betreurd.

Vergelding

Ondertussen positioneert de Europese Commissie zichzelf met “vergeldingsrechten”. Op Amerikaanse producten, zoals whisky, jeans en motorfietsen hogere rechten moeten worden ingesteld omdat de VS staal en aluminium invoer uit de EU zullen worden onderworpen aan hogere tarieven vanaf juli. Daarnaast is de G7-vergadering in Canada gepland voor vrijdag. Het valt nog te bezien of de Amerikaanse president Donald Trump is bereid om compromissen te sluiten “, zegt marktanalist Milan Cutkovic van het makelaarskantoor AxiTrader.

De euro reageert tenslotte woensdag niet negatief op het nieuws. De gemeenschappelijke valuta is gestegen tot iets minder dan een half procent met momenteel ongeveer $ 1,1780.

De Dax wordt nog steeds ondersteund door goede aanwijzingen van Wall Street dinsdag. Vooral de technologieaandelen waren gestegen. Na premarket-indicaties zijn de Amerikaanse beurzen echter ook op weg naar een stabiele opening op woensdag.

Eerder schreven we:

“Tot die tijd blijft het bearish (down) -scenario favoriet met een nieuwe downswing in het bereik van 12.500 tot 12.550 punten, mogelijk veel lager. Boven 12.880 punten zou het technisch beeld aanzienlijk beter worden.” De daling zet echter niet door en het sterke herstel naar de belangrijke weerstand op 12.750 punten op de korte termijn is duidelijk positief, hoewel er geen beslissende slag (12.750 en in het bijzonder 12.805!) werd geslagen.”

Long positie

Wij hebben met ons systeem de short positie gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.