DAX met plus het weekeinde in ?

Na de zware verliezen van de vorige dag is de DAX op weg naar een groene slot. Er kan echter geen sprake zijn van een ommekeer, omdat geopolitieke risico’s recentelijk dramatisch zijn toegenomen. De Duitse beursgraadmeter levert na de opening van Wall Street alweer wat in.

De markt wordt gedreven door de verrassende verbetering van het ondernemingsgevoel in de eurozone. De door het Markit Institute opgehaalde inkoopmanagersindex steeg met 0,7 punten tot 54,8 punten. Het is de eerste stijging in de opvallende indicator na vier opeenvolgende dalingen. De barometer staat dus duidelijk boven de 50, een teken van groei.

Goed nieuws ook uit Griekenland, waar de eurogroep heeft besloten Griekenland uit het infuus te halen. Hierdoor kan het land opnieuw lenen op de kapitaalmarkt. Het handelsgeschil met de Verenigde Staten en de dreiging van het breken van de regerende coalitie in Berlijn als er geen overeenstemming over de behandeling van immigranten wordt bereikt op de Eurotop later deze maand is als een zwaard van Damocles boven de markten.

Het handelsconflict met de VS en de vluchtelingenproblematiek vergiftigen op dit moment het klimaat op de aandelenmarkten omdat ze aanzienlijke onzekerheid veroorzaken. Deze onvoorspelbaarheid zet de koersen verder onder druk. Dit geldt des te meer omdat de DAX nu ook een gehavend technisch beeld heeft.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling.  U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.