DAX: Oh jee , het is vrijdag!

Vrijdag doet opnieuw zijn slechte reputatie op de aandelenbeurs hoogbeaan. Niet alleen de statistieken spreken nu voor verdere prijsverliezen. In het verleden hebben we vaak koersdalingen gezien, te beginnen met een “paniek vrijdag”, voortzetting op een “zwarte maandag” en eindigend op een “ommekeer dinsdag”. Het beste voorbeeld hiervan is de crash van 1987, maar ook in 1929 en verschillende keren in 2008 werd dit statistische patroon waargenomen.

Maar niet alleen de statistieken – ook grafiektechnish is het weekeinde aan de kant van de beren. De DAX daalde met een ochtend gap (12.811 tot 12.669 punten) onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (momenteel op 12.746 punten).

Als de Dax vanavond onder dit belangrijke punt sluit, zou dat slecht zijn voor de vooruitzichten op middellange tot lange termijn van de Duitse leidende index. Een test van de low van 31 mei op 12.548 zal dan waarschijnlijk snel volgen. Het voorlopige dag-laag is 12.611 punten. Dat betekent een minpunt van 200 punten of 1,4 procent bovenaan.

Inmiddels krabbelt de DAX op. Een slot boven de 12.805 punten maakt ruimte voor meer zon. Een leuk weekend voor alle lezers!

Long positie

Wij hebben met ons systeem de short positie gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.