DAX: Trump verrast beleggers

De koersdalingen op Wall Street verontrusten ook de beleggers in Frankfurt. De Dax moet meer dan 170 punten inleveren en flirt met de 13.000 punten. De toonaangevende index opende 0,2 procent zwakker op 13.139 punten, maar de verliezen breiden zich snel uit, met 168 punten lager op 12.998 punten.

Daarmee reageren beleggers op opmerkingen van Donald Trump over het handelsgeschil met China. Hij had ontevredenheid geuit met de vorige loop van de gesprekken. Dit waren slechts een begin. De VS en China hadden aan het begin van de week een Memorandum of Understanding ondertekend na maanden van wederzijdse tariefdreigingen. “Misschien waren de markten op maandag te optimistisch”, zegt Norihiro Fujito Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities-analist. Er is nog steeds geen vooruitgang geboekt op veel gebieden, zoals de bescherming van intellectuele eigendom.

Trump’s twijfels over de uitkomst van de topontmoeting met Noord-Korea wegen ook op het sentiment. Als aan bepaalde voorwaarden niet wordt voldaan, kan de vergadering ook worden geannuleerd of uitgesteld, zei de Amerikaanse president in de marge van een gesprek met zijn Zuid-Koreaanse tegenhanger, Moon Jae In.

Het feit dat de Dax niet meer onder druk komt te staan, leggen experts uit met de aanhoudende zwakte van de euro, die de exportwaarden ondersteunt. De euro bleef ‘s ochtends zwak. De gemeenschappelijke valuta daalt na een piek van $ 1.1733, iets lager dan de vorige dag. De Europese Centrale Bank (ECB) had de referentietarief voor het laatst vastgesteld op $ 1.1794 op dinsdagmiddag.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.