DAX: tweede kans voor als u het gemist heeft

Als je de recente Dax Rally hebt gemist, heb je nu een tweede kans om te kopen.

De Dax begint met een winst van 0,5 procent op de laatste handelsdag van de week. De stijging van 19.855 tot 12.917 punten wekt de verwachtingen op dat het ergste nu achter de rug is. In feite is de kans op een langere terugslag tegen de recente verliezen niet eens slecht. Omdat vanuit technisch oogpunt de kleine correctie die we hebben ervaren, meer dan gezond is.

Vooral sinds het dieptepunt van gisteren met 12.802 punten, werd de centrale steunzone vanaf het dieptepunt van de eerste handelsdag van het jaar (12.745 punten) en de 200- dagenlijn (momenteel op 12.716 punten) niet eens bedreigd. “Zolang dit bastion in stand houdt”, kan de laatste correctie worden aangemerkt als een gezonde terugval”, zegt Jörg Scherer, hoofd technische analyse bij HSBC Trinkaus & Burkhardt.

Sterke rugwind voor de Dax komt van Wall Street. Daar was het antwoord van beleggers op de afgelaste Noord-Koreaanse top nauwelijks meer dan schouderophalend. De Dow Jones Industrial kon zichtbaar zijn vroege verliezen van meer dan 1 procent in het handelsproces verminderen. Aan het einde van de handel was het slechts 0,3 procent lager.

Long positie

Wij hebben met ons systeem de short positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.