DAX vlakbij steun

De tegenwind voor de Duitse aandelenmarkt blijft hevig. De beursgraadmeter zakt verder weg.

De Duitse referentie-index beweegt zich ook ‘s middags bij dagelijkse dieptepunten op 12.361 punten en verliest meer dan 1,7 procent. Met uitzondering van de cosmeticagroep Beiersdorf (die voorheen onder druk stond door een verandering aan de top van het bedrijf), zijn alle Dax-waarden laag. De index is dus nog steeds onderweg naar beneden. Sinds hij een week geleden op vrijdag op 13.170 punten stond, heeft het nu bijna 700 punten verloren.

Ontwikkelingen tijdens het weekend verhoogden de vrees voor hogere spanningen in de handel. Volgens de media zouden Amerikaanse autoriteiten regels kunnen opstellen die bedrijven met een meer dan 25% Chinees eigendom zouden verbieden Amerikaanse bedrijven over te nemen die zich in “industriële significante technologieën” bevinden. De dreiging van de Amerikaanse president Trump om 20% -tarief op EU-auto’s te heffen en de mogelijke wraakactie van de EU heeft ook de onzekerheid vergroot.

Zolang de index niet boven het slotkoersniveau van vrijdag op 12.580 punten komt, blijft de richting nog steeds omlaag. Het technisch beeld voor de stieren verbetert boven de 12.615 / 20 punten.

Tot die tijd blijven de neerwaartse risico’s in de komende uren en dagen duidelijk domineren. De volgende opmerkelijke grafiekondersteuning is slechts in het bereik van 12.300 tot 12.315 punten.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele daling.  U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.