DAX weer boven de 12.000

Na een zwakke start heeft de DAX al vrij snel zijn kracht hervonden. De beursgraadmeter heeft zelfs het psychologisch belangrijke cijfer van 12.000 punten heroverd. De hogere futures op de Amerikaanse beurzen stuwden het sentiment.

Commerzbank neemt het voortouw – dankzij voormalig Deutsche Bank-topman Josef Ackermann. Hij voedde oude overnamespeculaties. In een interview met het persbureau Bloomberg zei hij dat grote Europese banken fusies moeten gebruiken om te reageren op het ‘America First’-beleid van Trump.

Dax-gevaar slechts 200 punten verwijderd

Charttechnisch georiënteerde analisten blijven gealarmeerd. “Het is erg rustig, zelfs op de beursvloer in Frankfurt, maar het kan de beruchte stilte voor de storm zijn”, zei marktanalist Jochen van CMC Markets. “Op de huidige niveaus is de Dax niet al te comfortabel, want alleen zo’n 200 punten lager is een belangrijk gebied .”

Martin Utschneider, technisch analist bij private bank Donner & Reuschel waarschuwt: Het gebied rond de 11.800, waar de Dax in de afgelopen is niet alleen een belangrijke steun, maar ook de regio waar de lange termijn opwaartse trend sinds 2009 loopt “. De 11.800 puntteken was dus “zeer belangrijk” voor de lange-termijn grafiek beeld. Stanzl CMC Markets spreekt ook tot nu toe alleen van de “stilte voor de storm” als de Dax de 12.000 punten niet snel kon heroveren.

Long positie

Wij hebben met ons systeem de short positie gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.