DAX: zal de stijging voortzetten ?

De Dax heeft deze week een indrukwekkende relatieve sterkte getoond. Zal de stijging doorzetten? De Dax heeft tot nu toe 0,9 procent bereikt tijdens de week (slotkoers vrijdag tot slotprijs donderdag). De Duitse leidende index stevent dus af op de achtste opeenvolgende wekelijkse winst.

Wij hebben met ons systeem gisteren de short positie gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt signalen ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.

De Dow Jones dreigt daarentegen de wekelijkse winstreeksen af te breken; Hier wordt een minus van 0,5 procent voor dezelfde periode geregistreerd.

Uiteraard heeft de Dax het voordeel boven de Dow: de DAX is een performance-index, dat wil zeggen dat de dividenden worden herbelegd. De prijsindex van Dax vertoont echter ook duidelijke relatieve sterkte in de loop van de week met een plus van 0,8 procent tot nu toe.

Gisteren gingen BMW, Deutsche Telekom, Fresenius and SAP traded ex-dividend Vandaag worden de dividenden toegevoegd aan de koers. See hieronder het verschil tussen de DAX zonder herbelegging dividenden en met herbelegging dividenden.

Bron: 

De zwakkere euro stuwt de DAX. De daling van de euro is gelijk aan valutakoersverliezen voor beleggers uit het dollargebied.

Het valt dus nog te bezien hoe duurzaam de winsten die deze week zijn gegenereerd daadwerkelijk zijn en of ze zullen worden voortgezet na. Vooral omdat het rendement op tienjaars Amerikaanse effecten sinds 2011 is gestegen naar het hoogste niveau. Feit is dat een “alleingang” meestal niet lang duurt. De Duitse leidende index heeft zich in de geschiedenis nooit kunnen loskoppelen van de World Stock Exchange.

Ofwel Wall Street ontdoet zich van hun lethargie in de komende dagen – of anders moet de Dax terugvallen. Een terugval onder het dieptepunt van 12.918 punten zou een nieuwe neerwaartse trend inluiden. Vanuit een technisch perspectief blijft de Dax echter bullish boven de ondersteuningszone op 12.850 punten. Onder hen is de 200-daagse lijn momenteel de volgende stoplijn op 12.700 punten .

Tegen de middag vlakt de Dax af na een piek van 13.133 punten. Het voorlopige dieptepunt is 13.080 meter.

Beleggers moeten Wall Street in de gaten houden evenals de ontwikkelingen in Italië. Aan het einde van de week zijn de budgettaire beleidsplannen van de Euro-kritische nieuwe Italiaanse regering verontrust beleggers. Dit komt tot uiting in stijgende rentes op Italiaanse staatsobligaties en prijsverliezen op de Milan Stock Exchange, vooral Italiaanse banken.

Long positie

Wij hebben met ons systeem gisteren de short positie gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt signalen ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.