DAX zet herstel in, waar ligt het doel ?

Beleggers zijn nog steeds terughoudend op woensdag na de bittere verliezen van de vorige dag. Er is echter een duidelijke sprong in de valutamarkt – de euro. De Europese eenheidsmunt heeft een belangrijke tegenbeweging gemaakt na de dieptepunten van dinsdag. De gemeenschappelijke valuta is gestegen naar boven de $ 1,16 na $ 1,15 in de ochtend. Blijkbaar vinden sommige marktdeelnemers dat de crisisreactie overdreven is.

Of dit vertrouwen gerechtvaardigd is, moet echter nog blijken. Bovendien is de vorming van regeringen in Italië in het ongewisse, zelfs verkiezingen op korte termijn lijken niet uitgesloten. De aangewezen tijdelijke premier Carlo Cottarelli wil meer tijd besteden aan de samenstelling van een kabinet. Op woensdag ontmoet hij opnieuw staatshoofd Sergio Mattarella. Ondertussen lijkt de populistische vijfsterrenbeweging de hand te schudden met de president om een ​​coalitie te vormen met de rechtse Lega.

Handelsgeschil vóór uitbarsting?

De geluiden zijn veel scherper in het handelsgeschil tussen de VS, China en de EU. Beijing veroordeelde woensdagochtend een aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump om zijn plannen voort te zetten om miljarden aan straffende tarieven tegen China op te leggen ondanks recente onderhandelingen. En de EU verwacht ook een escalatie van het handelsgeschil met de VS. Dit kan vanaf juni leiden tot punitieve tarieven op staalproducten.

Steun en weerstanden

De Duitse aandelenindex verloor dinsdag 1,53 procent. De DAX handelde op 26 maart 2018 op 11.726.62 punten en klom op 22 mei 2018 naar een piek van 13.204.30 punten. Op basis van deze prijsontwikkeling moeten de volgende doelen op een hoger niveau worden geïdentificeerd. De volgende weerstanden op een hoger niveau zouden te vinden zijn bij 12.855 en 13.204 punten, terwijl de steun respectievelijk 12.640 / 12.466 en 12.291 punten zouden zijn.

Long positie

Wij hebben met ons systeem de short positie gisteren gesloten en zijn gedraaid naar long. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van een eventuele stijging. U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.