Dit is de voorbode van de grote crash

De wereldwijde ineenstorting van de aandelenmarkten in de afgelopen 24 uur luidt een dramatisch moeilijkere tijd in. Het is een giftige cocktail die het laatste tijd aan de beleggers werd geserveerd.

Het was als een trek. De prijzen op de aandelenmarkten ‘s nachts zakte dramatisch wereldwijd: De verkoop begon in Europa , daarna volgde de loop barometer van de Amerikaanse Wall Street en ten slotte de grote toonaangevende beurzen in Azië . De Amerikaanse president Donald Trump verwijt de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten. En op de markten gaat het al fabelachtig om een ​​”zwarte woensdag”.

Hoe U Van € 50.000 Naar € 400.000 Kunt Gaan In Drie Jaar

Is dit de startschot voor de grote crash? Nog niet meteen. Maar dit zijn de eerste, angstaanjagende dreigementen op de markten voor een dramatisch moeilijkere tijd in de komende een tot twee jaar.

Op het eerste gezicht lijkt dit alles niet samen te vallen: de Amerikaanse Dow Jones-index daalt met meer dan drie procent, hoewel de Amerikaanse economie momenteel beter presteert dan in vele decennia. Slechts een paar dagen geleden werd bekend dat de werkloosheid op het laagste niveau is sinds de oorlog in Vietnam.

Maar het uitzicht achter de prachtige façade laat zien dat overal verkruimeling is. Het Internationaal Monetair Fonds heeft net zijn mondiale groeiprognose omgekeerd en dit onder meer gerechtvaardigd door de handelsoorlogen op initiatief van Trump en de groeiende kapitaalvlucht uit de opkomende markten.

Daarbij komt nog de sluipende terugkeer van de inflatie en de snel oplopende rentetarieven in de VS , die recentelijk ook zijn weerspiegeld in de snelle stijging van de Amerikaanse staatsobligatierendementen. Bovendien beginnen beleggers steeds meer te beseffen dat de belastinghervorming van Trump, die wordt gefinancierd met tientallen miljarden dollars aan schulden, een dure vreugdevuur is.

Het is dus een giftige cocktail die het laatst werd geserveerd aan beleggers die deelnemen aan de negenjaarlijkse beursfeest. En dat, nadat de centrale banken investeerders in een wilde waanzin hebben gebracht met een unieke manipulatie van de markten in de afgelopen jaren: door de markten te overspoelen met goedkoop geld, hebben ze bijna alle activa, van aandelen tot oldtimers, ongeacht toenemende risico’s op recordniveau.

Het algemene beeld is dit: de waarde van de mondiale aandelen- en kredietmarkten heeft de wereldwijde economische productie ruimschoots overtroffen, meer dan het dubbele, een ongekende waarde. Dit verklaart ook waarom de markten zich zo zorgen maken over de stijgende Amerikaanse rente: deze verhogen de toch al extreem hoge schuldenlast van veel bedrijven en staten en vertragen de economie .

De kans dat de Federal Reserve er in slaagt de oververhitte Amerikaanse economie zacht te landen, is bijna nul. Dit toont alleen een blik in de geschiedenisboeken. De gevolgen zullen aanzienlijk zijn. Op een gegeven moment – misschien in een goed jaar, maar misschien zelfs eerder, bedreigt een drastische crash de VS en uiteindelijk de wereldeconomie.

Met het einde van het ultraruim monetair beleid trekken de centrale banken de basis terug van hun zelfopgelegde opleving. Dit wordt nu ook bewust van de investeerders. Na jarenlang verdoofd te zijn, zien ze nu de risico’s weer duidelijker.

De nervositeit is terug – en investeerders trekken zich terug uit de meest riskante hoeken van de financiële markten: extreem gehypte technologiebedrijven, zeer cyclische luxeactiva, hooggespannen zakelijke en soevereine schulden en opgeblazen cryptocurrencies.

Het enge: normaal gesproken trekken beleggers zich in zulke tijden terug in de veelgeroemde ‘veilige havens’, zoals goud en Amerikaanse staatsobligaties. Beide konden echter niet veel baat hebben bij de mentaliteitsverandering die in vakjargon ‘risk off’ wordt genoemd. Integendeel, de prijzen van Amerikaanse staatsobligaties zijn de afgelopen dagen sterk gedaald. En zelfs tijdens de grootste uitverkoop op woensdag stegen ze slechts licht, net als de goudprijs.

Beleggers geloven dat de grootste feest op de financiële markten ten einde is. Vooral omdat de hoofdbarman – de Federal Reserve – niet langer achter de toonbank staat.

Short positie

Wij hebben met ons systeem de long positie gesloten en zijn gedraaid naar short. Dat wil zeggen dat we willen profiteren van de daling.  U kunt de signalen tijdig ontvangen. KLIK HIER voor meer informatie.